lexxislife

Alla inlägg under mars 2010

Av Alexandra Söderberg - 8 mars 2010 20:30

Jaha då var alltså dagen här. 18års-dagen. Tycker faktiskt inte att det känns så speciellt, men visst är det alltid kul att fylla år. Kanske har med att göra att vi firade igår och inte på rätt dag. Men gårdagen vart iaf lyckad. Smörgåstårtorna blev bra, och även den vanliga tårtan blev helt okej. Folk verkade ha trevligt och det var bra stämmning. Är nöjd med dagen iaf, och fick ju äntligen min efterlängtade systemkamera!

Dagen idag har varit segare. Fick frukost på sängen med tända ljus av mamma i morse. Mysigt! Åkte till skolan och hade ellära 8.30-11.00 Första timmen med Kristina och sen fick jag sitta själv. När det sedan var lunch är inte Emelie i skolan, och Paulina kunde inte äta samtidigt som mig. Så fick äta lunch och sitta i omklädningsrummet en timme helt själv. 12.10 hade jag lekton med Peter. En timmes genomgång och sen fick jag sitta själv igen tills jag slutade vid 15. Då gick jag upp till H&M och köpte foundation och mascara för presentkortet jag fick i förelsedagspresent av älsklingen. Precis när jag skulle gå till kassan fick jag syn på en sminkväska. Jättesöt med en fjäril på. Jag som älskar fjärilar! Kunde jag låta bli att köpa den för det sista på presentkortet? Nej, såklart inte. Men kände att jag kunde få köpa något roligt också, inte bara det sminket jag behövde. Sen tog jag nbussen hem till älsk och här sitter jag nu.
Men nu hör jag en nyckel i dörren. Dags att sluta :P
                                                  
                                  Puss!

Av Alexandra Söderberg - 6 mars 2010 18:00

Säger bara vilken dag. Inte en lugn stund har det varit. Vaknade vid 6 i morse och var pigg! :O lyckades dock somna om ett par timmar. Vaknade sen vid 8 och gick upp och åt frukost. Därefter gjorde jag mig i ordning och sen lånade jag mammas dator en sväng. Vid 10.30 satte jag mig i bilen och mamma skjutsade in mig till ÖSK's sista träningsmatch mot mariehamn. Var riktigt härliga att sitta där i solen och känna att solen värmde, och att man för första gången på länge inte frös utomhus. Var riktig vårkänsla. Var hemma sen strax efter 13, och då var det bara att sätta igång i köket. Två smörgåstårtor och en vanlig marsipantårta skulle tillverkas under eftermiddagen. Kan säga att det tog vääääääldigt lång tid att få allt klart. Trots att vi var 4 st som hjälptes åt. Men det blev bra tillslut. Nu är det bara dekorationen kvar på de tre tårtorna, och det fixar vi i morgon förmiddag innan alla kommer.

I morgon blir det frukost på sängen trots att jag egentligen fyller år på måndag. Vi har valt att fira allting i morgon i stället eftersom det är skola osv på måndag. Sen någon gårn under förmiddagen kommer älsklingen att dyka upp. Och sedan kommer pappa också för att hjälpa till med alla förberedelser. Resten av folket kommer vid 17. Vi blir nog ca 20-25 personer tror jag. Får hoppas på att det blir en bra dag.

Men nu ska jag kolla andra chansen med mamma, pappa och syster. Och sen blir det att sova. Är helt slut efter en heldag i köket.                                            
              
                                                  
                     Puss

Av Alexandra Söderberg - 5 mars 2010 17:15

Fick en bra grej på mailen igår.. En text som fick mig att tänka..


Hitta en pojke som säger att du är vacker och inte att du är bra. Som ringer upp dig även om du slängt på luren och stannar uppe bara för att se dig sova. Vänta på pojken som kysser dig i pannan. Pojken som har lust att visa upp dig för hela världen om du så bara var iklädd en säck, och som håller din hand inför sina vänner.
Vänta på honom som regelbundet påminner dig om hur mycket han älskar dig och om vilken tur han har som får vara med dig.Vänta på honom som säger till alla sina vänner: Det är hon...

Av Alexandra Söderberg - 4 mars 2010 21:30

Skit, toppenbra, skit.. Det är min sammanfattning av den här dagen..


Gårdagen var riktigt bra. Fotbollen var riktigt rolig och kvällen var urmysig. Men idag har det varit sämre. Sov oroligt under natten, och vaknade flera gånger. Vaknade sen i morse 04.50 med ett ryck och panikkänsla i kroppen.. Sen kunde jag inte sova mer. Älsklingen vaknade 10 minuter senare och gick upp medan jag låg kvar eftersom jag skulle upp senare. Vid halv 6 åkte Andreas men jag kunde fortfarande inte somna om. Så jag låg kvar vaken till halv 7 då jag skulle upp. Mådde skit, men åkte iväg mot stan ändå. Skulle ha friluftsdag och vara i ånnaboda med Madde och Paulina. Trots den dåliga starten på dagen lyckades jag vända mitt humör och glömma bort allting i ett par timmar. Vi hade riktigt roligt i kåtan. Tände en eld, grillade korv, dansade, åt för mycket och flummade sönder. När vi sedan satt och väntade på bussen tillbaka till stan, gick jag ut och kollade min mail. Hade då fått ett mail om att marsvinshonan jag tingat visade sig vara en hane. Blev sjukt besviken och kunde inte hålla känslorna i styr längre. Vägen hem kändes som en evighet. Satt med huvudet fyllt av tankar och bröt totalt ihop direkt jag kom innanför dörren hemma. Har helt enkelt blivit alldeles för mycket jobbigt på för kort tid. Och att jag sovit dåligt i en vecka nu gör ju inte saken bättre. Går runt som en levande död om dagarna och förstår just nu inte hur jag ska orka med allt i helgen. Är ju min födelsedag, 18 år.. men orken finns inte, och det gör att jag tappat lusten lite. Men måste försöka, för mammas skull att hålla humöret uppe. Hon har kämpat och slitit för att min dag ska bli bra. Hon har pressat sig själv till max. Så nu tänker jag göra samma sak för henne..


Av Alexandra Söderberg - 3 mars 2010 15:15

Sitter hemma hos Andreas och pluggar ellära i väntan på att han ska komma hem. Är helt död efter ännu en natt med dålig sömn. Under dagen går det bra. Men så fort jag blundar kommer allt tillbaka. Jag ser det framför mig vare sig jag vill eller inte. Men det går iaf bra i skolan, trötts att jag går omkring som en levande död. Det känns iaf bra.
Idag fick jag sluta vid lunch. Hade ingen lärare på eftermiddagen så fick hemstudier. Skulle göra ett kapitel i elläran och det är jag nästan klar med nu. När jag slutade åkte jag till coop och handlade lite inför i morgon, blev dyrt som vanligt -.-' Sen åkte jag hit och plattade håret och sminkade mig, och nu sitter jag här. Det här blir den sista lediga kvällen innan födelsedagen, så den spenderar jag hos älsklingen.
I kväll ska vi på ÖSK's träningsmatch mot degerfors och sen sover jag här. Finns inget bättre än att somna in och vakna upp tätt intill den man älskar. Sen att ingen är perfekt är en sak.. Man älskar dom ändå...

Nej nu ska jag göra klart kapitlet om paralellkopplingar ;p haha
                                                  
                                                  
  Puss!

Av Alexandra Söderberg - 2 mars 2010 21:15

Nu är det mars! Sportlovet är slut och skolan har dragit igång igen. Går på specialschema den här och nästa vecka då min klass är ute på praktik. Jag får vara kvar i skolan och ta igen det jag missade förra terminen. Lite trist, men är skönt att ha det gjort sen. Det går riktigt bra och jag får sakerna gjorda i raskt tempo. Toppenbra! Men vart är vårkänslorna?! Vill att snön ska försvinna, att solen ska lysa och att värmen ska börja kännas i luften. Precis som det brukar i mars. Men kan nog glömma det.

..är bara 6 dagar nu tills jag blir 18! och bara 5 dagar tills vi firar..

Längtar så tills jag får hålla min kamera i händerna. Få trycka ner knappen och höra, känna och se hur ett ögonblick förevigas..

Nej nu är det Sovdags! Natti!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards